De mogelijkheden van het zelfligerende bracketsysteem Lotus Plus DS

De huidige generatie patiënten vraagt voor een orthodontische behandeling steeds meer naar een comfortabele behandeloptie met een korte behandeltijd. Het is dan ook geen wonder dat zelfligerende bracketsystemen de laatste jaren steeds populairder zijn geworden; deze systemen bieden flexibiliteit voor zowel behandelaar als ook voor patiënten. Het is echter wel belangrijk op te merken dat niet alle zelfligerende bracketsystemen gelijk in kwaliteit zijn.

Zo zijn bijvoorbeeld brackets met standaard chroomkobalt C-clips gevoelig voor vervorming en kunnen brackets met starre klepjes draadvervorming veroorzaken. Dit kan vervolgens leiden tot complicaties bij de behandeling en daarmee ontevreden patiënten.

Het Lotus Plus DS System omzeilt deze tekortkomingen door gebruik te maken van superieure materialen en een innovatief ontwerp.

Stijl en functie

De Lotus Plus DS is een van de weinige zelfligerende bracketsystemen die gebruik maakt van een thermische nikkel-titanium klem welke extreem duurzaam is en een comfortabel profiel heeft.

De haakjes van de Lotus Plus DS lijken meer verwant aan de standaard twin brackets.

easy bracket placement

Foto: eenvoudige plaatsing van bracket, vergelijkbaar met Twin Wing Design

Flexibiliteit en veerkracht

De echte kracht van Lotus Plus DS zijn de unieke passieve en interactieve clips. Beide versies van Lotus Plus DS gebruiken flexibele maar toch veerkrachtige tabs die ontworpen zijn om wrijving te verminderen en goed bestand zijn tegen het herhaald openen. De interactieve clip is ontworpen voor vroegtijdige behandeling met de draden en is bestand tegen vervorming in tegenstelling tot de  standaard C-clips. De passieve versie heeft een vlakke klep met afzonderlijke tabs ter voorkoming van vervorming in de gebogen draad en heeft een verbeterde rotatieregeling. Of u nu een interactief, passief of hybride systeem gebruikt, het resultaat is een tevreden ervaring voor u en uw patiënten.

Eenvoudige plaatsing en toegang

De Lotus Plus DS bracket biedt een nauwkeurige pasvorm voor elk element en heeft een speciale contour met specifieke uitstulpingen voor extra retentie. De brackets zijn eenvoudig te positioneren met bijvoorbeeld een Hollenback-instrument dankzij het diepe V-kanaal van het ontwerp. De clips zelf kunnen met geringe kracht worden geopend en gesloten, wat het comfort van de patiënt ten goede komt. Er zijn geen speciale instrumenten vereist.

Al met al is Lotus Plus DS een uniek zelfligerend bracketsysteem dat met succes de nadelen van andere modellen overtreft. Het is dan ook een innovatief product dat behandelaars tijd bespaart en patiënten een comfortabele ervaring biedt.

Een gids voor de meest populaire draadselecties

Van variërende malocclusies tot patiëntgevoeligheid, de weg naar de perfecte glimlach is voor iedereen anders. Dat is de reden waarom Ortho Technology een brede selectie van hoogwaardige draadsoorten aanbiedt.

Onderstaand een overzicht van de verschillende draden en de voordelen die deze bieden.

TruFlex ™ nikkel-titanium

Deze NiTi draden hebben uitstekende rebound- en geheugeneigenschappen en bieden consistente krachtniveaus voor comfort en nauwkeurigheid. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan vormen: van Full-vorm, Euro-vorm, Universal-vorm en Reversed Curve. Alle TruFlex ™ NiTi-draden behouden hun superelastische eigenschappen.

TruFlex ™ thermisch nikkel-titanium

In zijn martensitische staat, bieden deze draden een gemakkelijke ligatie terwijl ze toch elastische eigenschappen behouden na het bereiken van hun overgangstemperatuur van 32 ºC.

De consistente, zachte krachten die deze draden bieden, maken het gemakkelijker om sneller naar grotere draadmaten te gaan zonder het opofferen van comfort voor de patiënt. De thermische draden zijn beschikbaar in Full, Euro en Universal vorm.

TruFlex ™ koper nikkel-titanium

De opname van koper geeft deze draden een lichter aanvoelend gevoel en een verhoogde flexibiliteit bij kamertemperatuur, waardoor ze ideaal zijn wanneer door crowding plaatsing  moeilijk kan zijn. De legering maakt de draden ook beter bestand tegen vervorming en ze zijn beschikbaar in twee overgangstemperaturen: 27 ºC of 35 ºC.

TRIFECTA® Thermal nikkel-titanium

Terwijl andere boogdraden meestal één enkel krachtniveau genereren, worden de TRIFECTA-draden gesegmenteerd door warmtegevoeligheid, waardoor "de juiste kracht op het juiste moment wordt geboden." Met zachte krachten op het voorste gedeelte, matige krachten op de premolaren en met een zware kracht op de moeilijk te verplaatsen molaren, kan een enkele TRIFECTA-draad het werk doen van drie reguliere boogdraden.

BetaForce ™ Beta Titanium

Ideaal voor patiënten met een gevoeligheid voor nikkel, deze Beta titaniumdraden bieden een middenweg tussen de buigzaamheid van stalen boogdraden en de flexibiliteit van nikkel-titanium. De uitstekende vorm mogelijkheden die deze draden bieden, maken ze ideaal voor tussenliggende en afwerkingsstadia van de behandeling.

TruForce ™ roestvrij staal

Deze hoogwaardige draden zijn vervaardigd van medische kwaliteit RVS 304VSS en zijn ideaal voor malocclusies die ingewikkelde bochten vereisen. De hoge treksterkte zorgt voor consistente prestaties.

Neem voor meer informatie over het Lotus Plus DS System contact op met onze ortho-specialisten of plan een ortho-consult in voor al uw vragen over orthodontie..

 Downloads (klik op plaatje):

Cover Lotus Plus DS

20190050 banner ortho focus 300x300