De werkzame stoffen in bleekmiddelen

De meest gebruikte werkzame stoffen voor bleekmiddelen zijn carbamideperoxide en waterstofperoxide. Het bleekproces ontstaat doordat carbamideperoxide en waterstofperoxide zuurstofradicalen afgeven die het glazuur en dentine binnendringen en de kleurpigmenten oxideren, die hierdoor kleurloos worden. Voor cosmetisch bleken zijn concentraties van maximaal 6% waterstofperoxide toegestaan om door te dringen in de gebitselementen. Eén derde van het carbamideperoxide dat zich in bleekmiddelen bevindt, breekt af tot waterstofperoxide.

Waterstofperoxide breekt dan ook sneller af dan carbamideperoxide. Dit is belangrijk om de intensiteit van de bleekmiddelen correct te bepalen. De doeltreffendheid van peroxide voor het bleken van gebitselementen is in talrijke studies aangetoond. De bleekmiddelen hebben geen negatieve invloed op glazuur, dentine, bestaande restauraties en bondingmaterialen.

De hedendaagse keuze uit moderne bleekproducten is groot en de individuele mogelijkheden zijn omvangrijk. Bijvoorbeeld:

Cosmetisch:

  • Thuisbleekmethode met individuele bleeklepel
  • Thuisbleekmethode met kant-en-klare bleeklepel
  • In-Office: Bleken in de praktijk

Medisch:

  • In-Office: A-Vitaal Bleken in de praktijk
  • White Spot behandeling

Start u met bleken in de praktijk? Een lunch & learn samen met uw team en onze bleekspecialist is een goede start. Onze bleekspecialist legt u en uw team alles uit over hoe bleken werkt, welke mogelijkheden er zijn en hoe alle medewerkers in uw team hier een rol in kunnen spelen. Zodat u uw patiënt een product kunt aanbieden die bij uw praktijk en uw doelgroep past. Meer informatie

20190050 Banner bleken 300x300