Een betere manier van scannen met de CEREC Omnicam

De manier van scannen is van grote invloed op de kwaliteit van het berekende 3D model. Lineair- maar ook wel "guided" scanning geeft inmiddels bewezen de beste resultaten. Het maken van een goede "beet" is daarbij inmiddels een betrouwbare handeling geworden. Dat geldt zowel voor de Omnicam AC (Dentsply Sirona) maar ook voor bijvoorbeeld de Trios (3Shape) scanner.

Met de Cerec Orthosoftware en zeker versie 1.3 voor de Omnicam zijn er absoluut nieuwe mogelijkheden bijgekomen door de betere manier van scannen.

  • Wilt u gaan werken met Invisible aligners of een setup prognose voor orthodontie krijgen?

  • Wilt u voorspelbaar een Michigan splint maken die in een keer past en waar slechts minimale correcties nodig zijn?

  • Wilt een goede waxup op een model met een betrouwbare beetverhoging?

 splint 1splint 2

Beeld: voorbeeld van geheel digitaal vervaardigde splint met scan.

Tot slot kunnen uw scans nu direct worden omgezet in een STL van hoge kwaliteit. Deze kunnen vervolgens worden geprint. Printing van 3D modellen is wat betreft nauwkeurigheid zelfs nu een betere optie dan de traditionele gipsmodellen.

  • Welke printer kan ik aanschaffen?
  • Wat doe ik ermee?

geprint 3D model

 Beeld: Geprint 3D model met bite rise

Meer leren over de nieuwe (scan) mogelijkheden van de Omnicam?

Neem contact op met onze CEREC-specialisten via 036 - 53 58 615. Naast de Omnicam heeft Sirona inmiddels een nieuwe scanner op de markt gebracht: Primescan. Op 4, 5 én 6 maart organiseren wij een VIP-avond op diverse locaties in het land waarin deze laser wordt gedemonstreerd.

Meer informatie over VIP-avond Primescan