Worden lasers de gouden standaard?

Als u een tandarts-pedodontoloog of een algemeen tandarts bent die kinderen behandelt, hoort u mogelijk steeds meer over de persoonlijke, professionele en praktijkgerichte voordelen van lasers. Er wordt zelfs voorspeld dat lasertechnologie de gouden standaard wordt in pediatrische tandheelkunde. Door de ontwikkeling van laserapparatuur kan de tandarts profiteren van toenemend gebruiksgemak en efficiëntie. Bovendien bieden lasers een niveau van verhoogd comfort voor de patiënt waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in kindertandartspraktijken.


D
entale lasers kunnen een sleutelrol spelen bij de behandeling en het beheersen van meerdere pediatrische aandoeningen, waardoor de behoefte aan lokale anesthetica vermindert en bloedingen tijdens procedures met zachte weefsels aanzienlijk worden verminderd. Het is bewezen dat lichtenergie bij de juiste golflengte en vermogensdichtheid het vermogen heeft om genezing te verbeteren.

Toepassingen Soft-tissue-lasertoepassingen kunnen zijn frenectomie, operculectomie, blootstellen van elementen voor orthodontie, gingivale contouren, gingivectomie, verwijdering van slijmvlieslaesies, biopsie en behandeling van aften en herpetische laesies. Als het gaat om het werken met harde weefsels, kunnen lasers de cariës effectief verwijderen, zonder aantasting van gezond tandstructuur. Hard-tissue en all-tissue-lasers worden in kindertandartspraktijken met succes gebruikt voor het verwijderen van cariës en bij  preparatie voor restauratieve procedures. Ze worden ook gebruikt voor sealants, indirecte en directe pulpafdekking, pulpotomie en desinfecteren van het wortelkanaal. Bovendien verjagen de lasers het harde geluid en trillingen van de traditionele boormachine. Dit zorgt voor een comfortabele en minder angstaanjagende ervaring van de patiënten in de behandel­­stoel. Of ze nu kinderen of volwassenen zijn.

Kwaliteitslasers zijn betaalbaar vanwege hun uitgebreide mogelijkheden. De behandelaar profiteert van minder stress, minder vermoeidheid en meer plezier bij behandelen. De patiënt profiteert van een minder ingrijpende ervaring. De American Academy of Pediatric Dentistry (AAPD) erkent het oordeelkundige gebruik van lasers als een nuttig instrument bij het bieden van dentale herstel- en zachte-weefselprocedures voor baby’s, kinderen en adolescenten, inclusief mensen met speciale zorgbehoeften. 

 blog laser voor  blog laser na

Henry Schein heeft meerdere oplossingen in lasertechnologie en heeft een laserspecialist in huis die voor u de diverse oplossingen uiteenzet. Een live-demo in de praktijk is ook mogelijk. Neem voor meer informatie contact op via: 036 53 58 601.