Alexander de ClercqAlexander Declerck

Affiliate Member European Academy of Esthetic Dentistry

Alexander Declerck behaalde zijn Master in de Tandheelkunde in 2011 aan de Universiteit Gent. Na het vervolledigen van het post-graduaat programma tot Algemeen Tandarts is hij zich verder gaan verdiepen in de direct en indirect restauratieve tandheelkunde. Dit via verschillende nationale en internationale bijscholingen, evenals het ‘6 Month Clinical Master Program in Restorative and Esthetic Dentistry’.

Van 2011 tot 2015 was Alexander Declerck actief als staflid binnen de dienst Restauratieve Tandheelkunde en Endodontie van de Universiteit Gent. Heden is Alexander Declerck werkzaam in zijn multidisciplinaire tandartsenpraktijk in Sint-Martens-Latem evenals in een multidisciplinaire praktijk in Antwerpen, mee aangestuurd door Dr. Tommie Van de Velde. Daarbij is Alexander medeverantwoordelijk voor de esthetische direct en indirect reconstructieve behandelingen.

Sinds de zomer van 2015 is hij medevennoot geworden van de multidisciplinaire tandartsenpraktijk Mond Medipolis met vestigingen in Wilrijk en Antwerpen. In 2016 werd hij oprichtende partner van de multidisciplinaire tandartsenpraktijk Mond Latem nabij zijn huidige woonplaats in Sint-Martens-Latem. In 2017 werd hij erkend als ‘Affiliate Member’ binnen de prestigieuze European Academy of Esthetic Dentistry.

Alexander Declerck geeft actueel voordrachten over de verschillende aspecten binnen de esthetische tandheelkunde. Van intake en communicatie tot behandelplanning en uitvoering.