Wouter ReybrouckWouter Reybrouck

Active member Digital Dentistry Society

Wouter Reybrouck studeerde af als tandarts aan de KU Leuven in 1993. Hij startte in de praktijk van zijn moeder te Liedekerke die hij samen met zijn echtgenote Isabelle Savoye, specialist in de orthodontie overnam in 1997.
In 2008 bouwden ze hun praktijk uit tot een moderne multidisciplinaire groepspraktijk.

Digitalisatie is altijd een groot interessepunt geweest. Zo was Wouter Reybrouck jarenlang voorzitter van ODUC (Organisation of Dental Users Corilus) die de belangen van de gebruikers van de tandheelkundige praktijksoftware van Corilus verdedigde. In 2013 werd in hun groepspraktijk de kaart van volledige digitalisatie getrokken met aankoop van een intra-orale mondscanner. Nadien werd er ook geïnvesteerd in een dentale 3D printer en cbct om de CAD-CAM cirkel volledig te maken. Sinds september 2018 is hij testgebruiker van de cbct X1 van 3Shape.

Wouter Reybrouck verdiepte zich verder in de digitale tandheelkunde door zelfstudie en bijwonen van vooral buitenlandse congressen en cursussen. Samen met zijn echtgenote geeft hij ook opleidingen voor tandartsen en orthodontisten over de softwareprogramma’s Appliance Designer en OrthoAnalyzer die CAD-design van tandheelkundige apparaten mogelijk maakt. Wouter Reybrouck is regelmatig spreker over digitale tandheelkunde en 3D printing.

Sinds 2016 bestuurslid bij de Vlaamse Beroepsvereniging Tandartsen.
Sinds 2017 KOL 3Shape.
Sinds 2018 effectief lid van de Provinciaal Geneeskundige Commissie Vlaams Brabant.
Sinds 2018 active member Digital Dentistry Society