Isabelle SavoyeIsabelle Savoye

Specialist orthodontie

Isabelle Savoye studeerde af als tandarts aan de KU Leuven in 1993. Ze volgde een postgraduaat opleiding orthodontie aan de KU Leuven om in 1997 de titel van Specialist in de Orthodontie te halen. Ze stapte mee in de privépraktijk van haar echtgenoot Wouter Reybrouck die algemeen tandarts is.

In 2008 bouwden ze hun praktijk te Liedekerke (Belgie) uit tot een moderne, multidisciplinaire groepspraktijk. In 2013 werd in hun groepspraktijk de kaart van volledige digitalisatie getrokken met aankoop van een intra-orale mondscanner. Nadien werd er ook geïnvesteerd in een dentale 3D printer om de CAD-CAM cirkel volledig te maken. Sinds september 2018 staat ook de X1 CBCT van 3shape in hun praktijk.

Isabelle Savoye verdiepte zich verder in de digitale tandheelkunde door zelfstudie. Ze woont vooral buitenlandse congressen bij en is lid van de AAO, WFO en EOS. Voor orthodontisten geeft ze opleidingen over de softwareprogramma’s Ortho Analyzer voor digitale planningen en over Appliance Designer die CAD design van tandheelkundige apparaten mogelijk maakt. (Key opinion leader voor 3shape en 3M)

Isabelle Savoye is lid van de BBNO en is ook wachtdienst verantwoordelijke voor de BBNO voor Vlaams-Brabant en is lid van de adviesraad voor Bachelor in de mondzorg. Voor de KU Leuven is ze erkend stagemeester voor de specialisatie opleiding orthodontie.