Marat AwdaljanMarat Awdaljan

Specialist kroon- en brugwerk

Marat Awdaljan is een dental keramist geboren in 1988 in Tbilisi, Georgië met Armeense ouders. In 1993 kwam zijn familie naar Nederland alwaar hij opgroeide. Tijdens de afronding van zijn studie aan de IVT in 2010, ontving hij de beste scriptieprijs voor zijn werk over psychology in dental technology, genaamd ‘Key to the Future’.

Op 21 jarige leeftijd kreeg hij de titel ‘Specialist kroon- en brugwerk’ en begon met werken in dental laboratorium ‘Natuurlijk! Tandtechniek’ in Veenendaal. In 2012 rondde hij zijn opleiding Clinical Dental technician af en een jaar later werd hij manager en mede-eigenaar van het laboratorium. Deze positie bekleedt hij tot op de dag van vandaag.

Sinds 2011 is hij de grondlegger van een ambitieus project, waarbij hij de wereld rondreist om Masters in Dentistry te ontmoeten en te interviewen en antwoorden te vinden op de vragen en problemen die er binnen de tandheelkunde en -techniek bestaan. Zijn interviews zijn gepubliceerd in het wereldbekende Labline magazine en in het Tandtechnisch magazine.

Momenteel houdt hij zich bezig met baanbrekend onderzoek naar wetenschappelijk onderbouwde keuzemethoden van keramiekpoeders. Hierbij heeft Marat inmiddels een applicatie ontwikkeld genaamd MATISSE, waarmee sneller en beter, natuurgetrouwe resultaten worden bereikt.