Vanwege het Coronavirus zijn alle cursussen en workshops tot en met 18 april komen te vervallen

Henry Schein Continuing Education

Opleiding preventieassistent (klassikaal of maatwerk)

De opleiding Preventieassistent is bedoeld voor ervaren stoelassistenten en richt zich op het voorkomen of stoppen van tandheelkundige problemen als gingivitis en parodontitis. Je leert hoe deze ziektebeelden kunnen ontstaan en hoe je ze moet behandelen. Aandacht is er voor cariëspreventie volgens de “Nexømethode”. Na de opleiding kan de preventie-assistent zelfstandig mondhygiëne-instructie geven, DPSI-score bepalen, plaque en tandsteen verwijderen en fluoride-applicaties toepassen.

Het programma bestaat naast de praktijklessen uit een uitgebreid e-Learning lespakket. Het opleidingstraject wordt afgesloten met een theorie- en een praktijkexamen. Als je voor beide onderdelen geslaagd bent, krijg je een diploma.

preventieassistent

Preventie en mondhygiëne

Preventie en mondhygiëne richt zich op het voorkomen van tandheelkundige problemen. Het gaat met name om gingivitis en parodontitis:

  • Inzicht in het ontstaan
  • Herkennen en in kaart brengen
  • Voorkomen dan wel stoppen

Doelgroep en voorwaarden

Tandartsassistenten met werkervaring als stoelassistent. Om toegelaten te worden tot de Opleiding Preventieassistent dien je de instaptoets met goed gevolg af te ronden en dien je minimaal 2 jaar werkervaring te hebben of dien je in het bezit te zijn van MBO4 diploma tandartsassistent met 1 jaar werkervaring. Voorafgaand aan de instaptoets kan gevraagd worden een kopie diploma Tandartsassistent niveau 4 op te sturen.

De opleiding kent 8 cursusdagen en een uitgebreid e-Learningpakket

  • 6 cursusdagen praktijk
  • 1 cursusdag communicatie
  • 1 dag examen
  • Uitgebreid pakket e-Learning lessen

Cursusinformatie klassikaal

Datum: Start 2020 (plaats jezelf op de wachtlijst via het formulier)
Kosten: € 2995,- per persoon / 19.967 Dentalliance punten.
Locatie: Henry Schein, Almere
max. 4 deelnemers

Cursusinformatie maatwerk

Het is ook mogelijk om de opleiding preventieassistent in uw praktijk (of door u gewenste locatie) aan te bieden.  Dat kan op individuele basis, echter een groepsgrootte van minimaal 2 personen is aan te bevelen. De Academie Tandartsenpraktijk stemt de lesdagen samen met u af. 

Kosten: € 3.350,- per persoon / 22.334 Dentalliance punten.

Meer informatie over maatwerk (klik)

 

De opleiding wordt verzorgd door: Academie Tandartsenpraktijk

logo_academie

Academie Tandartsenpraktijk verzorgt opleidingen en bijscholing in mondzorg, waaronder voor assistenten. Goed opgeleide assistenten kunnen de tandarts op steeds meer gebieden bijstaan. De mogelijkheden voor een assistente om zelfstandig (deel)behandelingen uit te voeren, staan beschreven in de wet BIG. De assistente dient dan te beschikken over goede praktische vaardigheden en theoretische kennis. Beide aspecten komen uitgebreid aan bod in de opleidingen van Academie Tandartsenpraktijk.

De opleiding preventieassistent van Academie Tandartspraktijk is geaccrediteerd door het Register Preventieassistenten. Het register Preventieassistenten is het onafhankelijke, openbare certificatenregister van preventieassistenten in Nederland. Het is tevens een register van cursussen Preventieassistent die voldoen aan de kwaliteitseisen uit de sector.