Vanwege het Coronavirus is deze cursus komen te vervallen

Henry Schein Continuing Education

rontgenologie

Nascholing: Röntgenologie voor assisterende 

Deze cursus is geschikt voor assistentes en mondhygiënisten. Na het volgen van deze cursus ontvangt de cursist een erkend certificaat die voldoet aan de nascholingseis van de richtlijn radiologie. 

Volgens de herziene richtlijnen tandheelkundige radiologie moet de tandartsassistent vanaf september 2018 kunnen aantonen een cursus radiologie te hebben gevolgd. Tevens geldt voor de (blootgestelde) werknemer die in opdracht röntgenopnamen maakt een nascholingseis per vijf jaar.

Over de cursus

Röntgen voor assistenten is gericht op de assistenten die in een tandheelkundige praktijk röntgenfoto’s nemen. Röntgendiagnostiek is een niet weg te denken onderdeel binnen de tandheelkunde. Voor tandartsen die het maken van röntgenfoto’s willen delegeren aan hun assistenten of receptionisten is het noodzakelijk dat er extra scholing is. Met de opgedane kennis worden de assistenten of receptionisten in staat gesteld om op een verantwoorde en veilige wijze röntgenfoto’s te maken, veelvoorkomende fouten hierin te begrijpen en met straling om te gaan.

De cursus sluit volledig aan bij het nieuwe Besluit basisveiligheidsnormen. Het programma bestaat uit 4 delen:

  • Kennisquiz
  • Theorie röntgenologie
  • Praktijk röntgenologie
  • Praktische vaardigheid checklist in de eigen praktijk

Voor iedereen die op een professionele manier in de praktijk wil staan en aan de huidige vereisten wil voldoen, is deze module essentieel.

Cursusinformatie

Docent: Marjo Riebergen, stralingsdeskundige niveau 5 /geregistreerd docent (via Academie Tandartspraktijk)
Kosten:
€ 165,- excl btw per deelnemer of 1100 Dentalliance punten per deelnemer 

Data + Locatie:

Donderdag 26 maart om 17.00 uur, locatie Van der Valk Almere VERVALLEN

Zaterdag 18 april  om 13.00 uur, locatie Van der Valk Almere VERVALLEN

Deze cursus vindt tegelijk plaats met de Henry Schein Openhuisdagen. Er rijden pendelbussen tussen Van der Valk Almere en Henry Schein zodat u beide kunt bezoeken  (slechts 3 minuten rijden).

De inhoud van de cursus wordt verzorgd door Academie Tandartsenpraktijk.

logo_academie